1.250 extra supporters voor België-Schotland

Maar liefst 44.047 toeschouwers zullen dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Rode Duivels en Schotland kunnen bijwonen. Dat maakte de Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag bekend.

fvangarderen

Wie de uitverkochte thuiswedstrijden van de Duivels tegen Nederland en Kroatië bijwoonde, merkte ongetwijfeld de twee lege vakken in tribune 2 van het Koning Boudewijnstadion op. Eén van die vakken is de noodzakelijke buffer tussen de uit- en thuissupporters maar het andere vak kon niet ingenomen worden omwille van de veiligheid tussen beide supportersgroepen achter het stadion. De KBVB heeft hier nu een oplossing voor gevonden.

"In tijden waarin het Koning Boudewijnstadion steevast is uitverkocht, hebben we er alles aan gedaan om extra plaatsen te creëren zonder de veiligheid uit het oog te verliezen", aldus Filip Van Doorslaer, directeur Marketing en Events bij de KBVB. "Er werd constructief overleg gepleegd met de Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Brusselse politie en brandweerdiensten en de Stad. Na groen licht van alle betrokkenen stelden we samen met stad Brussel een aannemer aan die een fysieke scheiding bouwde waardoor er 1.250 extra Belgische supporters aanwezig kunnen zijn", klinkt het.

Die nieuwe plaatsen werden pas vrijdag vrijgegeven maar waren op een half uur uitverkocht aan de supporters van fanclub 1895. Het totaal aantal toeschouwers bedraagt hierdoor 44.047, onder wie 3899 Schotten.

Belga

Foto: PN

MEER OVER Rode Duivels

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL