Van Quickenborne zet De Clerck buitenspel

Federaal minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wordt burgemeester van Kortrijk. Dat vertelde hij zonet tijdens een persconferentie op de Kortrijkse Grote Markt. Van Quickenborne vormt samen met sp.a en N-VA een coalitie tegen huidig CD&V-burgemeester Stefaan De Clerck. CD&V was met 33 procent van de stemmen nochtans de grootste partij in de stad.

tmas

De Open Vld van Van Quickenborne behaalde gisteren 21,3 procent van de stemmen. Dat is zo'n 12 procent minder dan de CD&V van Stefaan De Clerck. Het leek er dus op dat De Clerck burgemeester kon blijven, maar Van Quickenborne steekt daar nu een stokje voor door een coalitie te vormen met sp.a en N-VA. Wat het aantal voorkeursstemmen betreft, waren 'Quickie' (7.132) en De Clerck (7.323) aan elkaar gewaagd.

Van Quickenborne gaf eerder aan dat hij de federale regering zou verlaten als hij burgemeester van Kortrijk kon worden. Na Paul Magnette, die burgemeester van Charleroi wordt, ziet Elio Di Rupo nu dus een tweede minister vertrekken.

Foto Belga

MEER OVER Stefaan De Clerck

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio