Cambré (sp.a) voor drie jaar burgemeester

Cambré (sp.a) voor drie jaar burgemeester

Cambré (sp.a) voor drie jaar burgemeester

Print
Het heeft lang geduurd in Grobbendonk maar rond middernacht kwam er witte rook uit de schouw. N-VA gaat besturen met CD&V en met sp.a. Deze laatste zal de eerste drie jaar de burgemeester leveren in persoon van Herman Cambré (foto).

Lijsttrekker Eric Van Meensel zal dan eerste schepen zijn om nadien de sjerp over te nemen van van Cambré. Verder heeft N-VA nog twee schepen en de sp.a één schepen. CD&V levert de voorzitter van het OCMW, heeft nog een extra schepen en heeft de voorzitter van de gemeenteraad in zijn rangen.

Allemaal tevreden gezichten buiten Open VLD-Grobos dat aan de zijkant moet toekijken hoe de gemeente zonder hen bestuurd zal worden. Een zware klap voor onder meer huidig schepen Paul Van Rompaey die met zijn 405 stemmen de vierde stek bezet in zijn partij na lijsttrekker Martine Taelman, Ulrik Anthonis en Axel Van Peer.

Frappant zijn ook de voorkeurstemmen van "de vrouw van zes miljoen" Ester Crabbe die met haar zevende plaats amper 86 stemmen behaalde.

Herman Cambré kan nu zijn droom waarmaken en gedurende drie jaar de gemeente leiden als burgemeester met 794 voorkeurstemmen. Hij wordt in de voorkeurstemmen wel op de hielen gezeten door boegbeeld Maarten Wouters van CD&V die amper 14 stemmen minder behaalde maar zelf ook tevreden is dat CD&V ook nu nog vijf zetels kan voorleggen.

IVRO

Foto HVG

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio