Marc Wilmots: "Ik steun Hazard" (poll)

De Rode Duivels zijn terug uit Belgrado, waar ze vrijdagavond met 0-3 wonnen van concurrent Servië. Een schitterende zege. Morgen moet in het eigen, uitverkochte Koning Boudewijnstadion de bevestiging volgen tegen Schotland. Waar iedereen naar uitkijkt: start Eden Hazard, die vorige vrijdag opnieuw ontgoochelde, in de basis? “Ik steun Eden, zoals ik al mijn spelers steun”, aldus Marc Wilmots.

jrosquin

Eden Hazard speelde niet zijn beste partij vorige vrijdag. Alweer niet. Natuurlijk is hij nog jong, maar Hazard heeft al 32 A-caps verzameld en kon geen enkele keer hélémaal overtuigen. Of hij morgen tegen Schotland aan de aftrap verschijnt, wilde Wilmots gisteren niet kwijt. “Ik ben er zelf nog niet uit”, aldus de bondscoach.

“Je weet nooit wat er gebeurt op training, misschien wordt er nog iemand ziek, dus waarom zou ik al een ploeg bekendmaken?”

Hazard startte tegen Servië centraal, in steun van spits Benteke, maar werd door Wilmots al snel naar de flank overgeheveld omdat hij zijn verdedigende taken niet optimaal uitvoerde.

Geduld

“Met Chadli, Dembélé en Witsel was er meer evenwicht, dat was nodig bij de omschakeling van balbezit naar balverlies.” En daar zit het grootste probleem van Hazard: met bal is hij superman, zonder bal letterlijk een walkman.

Wilmots geeft zijn Chelseavedette nog niet op. “Ik heb tijd en geduld. En ik steun Hazard. Zoals ik al mijn spelers steun. Hij is een deel van het collectief en dat geldt voor iedereen. Of ik niet om hem heen kan? Niemand is incontournable, dat zeg ik al maanden.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL