Chris De Veuster (CD&V) wordt nieuwe burgemeester

Chris De Veuster (CD&V) wordt nieuwe burgemeester

Chris De Veuster (CD&V) wordt nieuwe burgemeester

Print
Grote verrassing in Putte waar Peter Gysbrechts na twaalf jaar burgemeesterschap zijn sjerp moet afstaan aan Chris De Veuster (CD&V, foto links).
Zoals verwacht was N-VA scherprechter van dienst en verkoos lijsttrekker Jeroen De Cuyper om samen met CD&V een coalitie te vormen. Samen hebben zij nu in Putte 14 zetels.

Chris De Veuster benadrukt dat zij als nieuwe burgemeester opnieuw iedere Puttenaar zal dienen. Als oppositiepartij was algemeen bekend dat CD&V aftredend burgemeester Gysbrechts verweet teveel met prestigeprojecten bezig te zijn. Jeroen De Cuyper van zijn kant benadrukt dat zijn partij N-VA een veel beter gevoel had bij de formatiegesprekken met CD&V. "Ik vind tevens dat het in Putte moet gedaan zijn om met getrokken messen tegenover elkaar te staan", verklaart De Cuyper.

Dient het gezegd dat in het kamp van de Putse N-VA er vanavond feest werd gevierd?

In een emotionele speech naar alle leden van zijn partij bedankte aftredend burgemeester Gysbrechts iedereen voor het geleverde werk. "Hoeft het gezegd dat mijn teleurstelling in N-VA groot is", zegt Gysbrechts. "CD&V verliest twee zetels en daarmee eigenlijk de verkiezingen. Toch kiest N-VA voor een coalitie met hen. Dat staat in contrast met eerdere verklaringen."

Ook groen boegbeeld Marc Jaspers was tevreden om vanuit niets toch één zetel te behalen in Putte. "Spijtig dat we in Grasheide niemand hadden, anders had er misschien nog meer ingezeten", verklaart Jaspers.

Sp.a tenslotte behaalde geen enkele zetel.

Robby Haemels

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio