1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Janssens huilt uit op schouders van Gène Bervoets

Het heeft niet mogen zijn voor Patrick Janssens. Na tien jaar zal het sp.a-kopstuk aftreden als burgemeester van Antwerpen. Stiekem had hij nog gehoopt dat hij Bart De Wever had kunnen kloppen, maar de resultaten logen niet.

jrosquin

Ook voor een doorgaans koele kikker als Patrick Janssens kan het dan soms even te veel worden. Na zijn speech in zaal de Roma in Borgerhout voor zijn partijgenoten en aanhangers liet Janssens zich even gaan.

Bij het nuttigen van 'een bolleke' stortte hij even in en ging hij uithuilen op de schouders van acteur en goede vriend Gène Bervoets.

"Ik heb al een telefoontje van Bart De Wever gekregen, maar daar ben ik vanavond niet mee bezig. Nu wil ik eerst deze klap verwerken. Morgen is een nieuwe dag", liet Janssens in zijn speech weten.

Volgens Janssens heeft hij als burgemeester "de stad beter achtergelaten dan tien jaar geleden". Hij vindt daarnaast naar eigen zeggen ook troost in de aanwezigheid van de vele collega's en sympathisanten die hem in De Roma moed inspraken. "Maar laat ons eerlijk zijn, winnen is uiteraard leuker."

Naar de oorzaak voor de nederlaag hoeft Janssens naar eigen zeggen niet ver te zoeken. "Er was er één beter. Er hebben meer mensen gestemd voor Bart De Wever, zo eenvoudig is het."

Foto's: Belga

Lees ook: Janssens: "We hebben verloren"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER