Ook Borsbeek kiest voor de kracht van verandering

Borsbeek heeft zondag duidelijk voor verandering gekozen. N-VA wordt veruit de grootste partij in Borsbeek. De lijst aangevoerd door Walter Kiebooms haalt 31,33% van de stemmen, goed voor maar liefst 9 van de 21 zetels. De CD&V van burgemeester Leo Vlaeymans (foto) is de derde partij.

Mariën Dries

Het huidige bestuur wordt door de Borsbekenaren flink afgestraft. Enkel Groen, die deel uitmaakt van de coalitie, wint er een zetel bij. BBA, met stemmenkanon Van Berckelaer verliest één zetel. Van Berckelaer kreeg met 724 stemmen wel opnieuw de meeste voorkeurstemmen. CD&V, jaar en dag de grootste partij in Borsbeek, verliest 2 zetels en komt daarmee, na BBA, op plaats drie te staan. Ook Open VLD verliest een zetel en verdwijnt daarmee uit de gemeenteraad.

De grootste verliezer van de dag is Vlaams Belang. Zij verliezen 5 zetels. De twee nieuwe lokale partijen Pro Borsbeek en Het Alternatief breken niet door. Pro Borsbeek behaalt 1 zetel, wat een status quo is met het resultaat van SPA in 2006. Het Alternatief behaalt geen zetel.

"Het is te vroeg om te zeggen welke richting we uit willen. Daar beraden we ons de komende uren en dagen over. Maar we zijn alleszins zeer tevreden en fier op dit resultaat," laat Ken Casier, uit het winnende kamp van NVA, weten in een eerste korte mededeling.

Dries Mariën

MEER OVER Borsbeek

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio