1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gennez wil beter doen dan in 2006

Eerste schepen Caroline Gennez (sp.a) was zondag om 10u de eerste kandidaat-burgemeester die haar stem heeft uitgebracht. En daarvoor moest ze net als alle Mechelaars in de file staan.

drombouts

De lijsttrekker van de socialisten meldde zich aan in stembureau 3 van KTA Wollemarkt en kwam hoopvol over. "Wij gaan niet voor een prestigieus maar een ambitieus beleid. Het zou mooi zijn dat we meer dan 1 op de 5 Mechelaars hebben kunnen charmeren met ons verhaal", zegt ze.

Sp.a haalde bij de verkiezingen zes jaar geleden 20,4%, en Gennez zegt op haar hoede te zijn voor een coalitie tussen Vld-Groen-m+ van Bart Somers en de N-VA van Marc Hendrickx. "Het is duidelijk dat zij elkaar de voorbije maanden beter zijn leren kennen. Wij zijn progressieve alternatief voor de rechtse meerderheid. Mechelen is de voorbije jaren mooier geworden. Nu is het tijd om meer in de mensen te investeren", stelt Caroline Gennez.

Zowel Somers als Hendrickx ontkennen dat er al een voorakkoord is en de laatste voegt eraan toe dat hij ook al gesproken heeft met de sp.a. Gennez wacht ondertussen de resultaten af. "Het is mooi weer. Ik trek straks even naar het Mechels Broek", zegt ze nog.

SVH

MEER OVER Caroline Gennez

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio