Komt er een einde aan het socialistisch bewind?

Naar het voorbeeld van de stad Antwerpen, waar Patrick Janssens en Bart De Wever een strijd leveren voor de burgemeestersjerp, wordt het in Niel een duel tussen de 56-jarige huidige burgemeester, Freddy Vermeiren (Samen) en de 39-jarige Open VLD-lijsttrekker Tom De Vries (rechts op foto).

Dominick Rombouts

Al van kort na de tweede wereldoorlog wordt in Niel onafgebroken de burgemeestersjerp omgord door een socialist : Gust Wyn, Abel Janssens, Jean De Borger, Hugo Ansems, Georges Deckers, Luc Van Linden en Freddy Vermeiren (links op foto). Stuk voor stuk sterke figuren.

Maar we achten het niet uitgesloten dat aan deze indrukwekkende socialistische machtsontplooiing een einde komt. De vele nieuwe inwoners die zich de laatste jaren in Niel kwamen vestigen enerzijds en de inbreng van twee nieuwe partijen - Rood! en N-VA - anderzijds, zouden wel eens het politieke landschap doorheen kunnen schudden.

Het zou ons tevens niet verbazen dat voor het eerst in de politieke geschiedenis van Niel een tripartiet tot stand komt.

Paul Van Roy

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio