Verdachten in zaak corrupte douanier blijven in de cel

De raadkamer van Antwerpen heeft vrijdag beslist dat de verdachten in een drugszaak rond de Antwerpse douanier Tim D. nog minstens een maand in de cel moeten blijven. Er moeten nog behoorlijk wat onderzoeksdaden gebeuren en daarvoor is hun aanhouding vereist. Er zouden ook nieuwe elementen zijn die het parket om 15 uur zal toelichten tijdens een persmoment. Daar zijn de advocaten van de verdachten niet over te spreken.

ikerremans

"Blijkbaar is er zeer recentelijk een belangrijke drugsvangst gedaan - er is sprake van 8 of 9 ton - die aan dit dossier gelinkt zou kunnen worden. Wij, als advocaten van de verdachten, zouden zoiets als eersten moeten vernemen. Ik vind het niet kunnen dat er eerst een persconferentie over georganiseerd wordt en ik zou de mensen van het parket dan ook willen vragen om die niet te laten doorgaan, want dat zou de verdediging wel eens kunnen toelaten om procedurefouten in te roepen", zegt advocaat Vic Van Aelst, die voor de douanier optreedt.

Zijn cliënt wordt ervan verdacht drugshandelaars geholpen te hebben bij de invoer van partijen cocaïne via de Antwerpse haven. Ze zouden hem forse vergoedingen betaald hebben om ervoor te zorgen dat de containers waarin de drugs zaten niet gecontroleerd werden door zijn collega's. De douanier leefde in grote luxe en leidde een liederlijk leven.

"Men moet de rol van mijn cliënt ook niet overschatten. Hij kon niet zomaar doen wat hij wilde, die man had ook oversten. Ik vraag me trouwens af hoe het mogelijk is dat hij er zo lang mee kon doorgaan voordat het ontdekt werd", aldus Van Aelst.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio