ZDB zorgt voor heisa door intrek in café

Zeelse Democratische Belangen heeft in voormalig café Het Anker haar intrek genomen en het café tijdens de kermisweek heropend. Dat zorgt hier en daar voor beroering.

Picqueur Johan

Het Anker staat al maanden leeg. De nieuwe eigenaar, Paul De Roover, wil er in de loop van tijd een nieuw project uit de grond stampen. De Roovers echtgenote, Christine Van Acker staat op de tweede plaats van de Zeelse Democratische Belangen. Lijsttrekker Guy De Roover is een neef van de succesvolle Zeelse zaakvoerder. "Het leek een origineel idee om de nostalgie van Het Anker nog een keer te combineren met de kermis", klinkt het bij ZDB. "Wij zijn zelf met ons idee naar de horeca-uitbaters op de Markt gestapt en hebben hen op het hart gedrukt dat we hen niet voor de voeten willen lopen. Vandaar dat wij met een bijzonder beperkt aanbod onze prijzen bewust hoog hebben gehouden."

"Wij moesten er ons bij neerleggen", weerlegt Massart-lijstduwer en café-uitbater van Shamrock Luc Raman. "Plots was Het Anker opnieuw open.

Hun prijzen mogen dan wel hoog zijn. Hun café trekt volk. Ze zijn elke dag van de kermis open. Als ze achtduizend euro ophalen, stelen ze duizend euro broodwinning van elke uitbater op de Markt."

De Zelenaar heeft er zijn eigen ideeën over. "Twee euro voor een pint is wel heel veel", zegt een jongeman. "Dan ga ik liever naar een ander café." "Ons deert het niet", zegt een koppel op leeftijd. "Lang geleden dat we in Het Anker nog eens een pintje hebben kunnen drinken. Die ene keer moeten we ervan profiteren."

Tekst en foto: Johan Picqueur

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio