Anna Eysermans ijvert voor dierenwelzijn

Anna Eysermans ijvert voor dierenwelzijn

Anna Eysermans ijvert voor dierenwelzijn

Print
De lijst van Groen Mol wordt versterkt door een wel erg opmerkelijke kandidate. Anna Eysermans, op plaats 2, wil zich inzetten voor zij die geen stem hebben. En dat zijn niet alleen de zwakkeren in de maatschappij, maar zeker ook de dieren. Enkele jaren geleden begon haar bewustzijnslampje te branden en werd ze vegetariër en lid van dierenrechtenorganisatie Bite Back. "Natuurlijk wil ik een seniorenhuis zodat ouderen niet meer vereenzamen en uiteraard wil ik meer speelruimte creëren voor Molse kinderen en het beste voor iedereen. Maar daarnaast wil ik me zeker en vast ook inzetten voor de dieren. Mens en dier is een keten die samenhangt", begint Anna.
"Ik ben een oprechte dierenliefhebber en ik merk dat er te weinig voor dieren gedaan wordt vanuit de gemeente. En juist daar wil ik voor ijveren, iedereen heeft zijn specialiteit binnen onze partij. Ik vind dat wij dringend onze verantwoordelijkheid moeten opnemen als samenleving. Veel mensen zijn er zich niet van bewust dat wanneer wij op deze manier vlees blijven consumeren, er ons erge natuurrampen te wachten staan. Ik wil niemand met de vinger wijzen of aanvallen, enkel sensibiliseren. Neem nu het project 'donderdag veggiedag', dat zou binnen de scholen en gemeente moeten gepromoot worden. Simpele dingen kunnen een wereld van verschil maken."

"Verder ijver ik voor een dierenasiel binnen Mol. Wanneer iemand een dier vindt weet hij niet waar hij ermee naartoe kan. Daarnaast is er ook nood aan een dierenpolitie, niet enkel in Mol maar overal. Het is nodig dat gespecialiseerde personen zich gaan bezighouden met inspectie en bestrijding van het dierenleed. Ik denk dat het merendeel van de mensen ook vóór dierenwelzijn is maar we moeten het allemaal samen eens duidelijk maken. Het is goed dat organisaties zoals Bite Back de hete kastanjes uit het vuur halen maar de wereld veranderen kan ook starten vanuit onze gemeente. Ongeacht het aantal stemmen zondag, ik zal me hiervoor altijd blijven inzetten!" sver

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio