Voetballertje (7) overlijdt tijdens training

Voetballertje (7) overlijdt tijdens training

Voetballertje (7) overlijdt tijdens training

Print
Woensdagavond is een zevenjarige jongen overleden tijdens de training van zijn voetbalclub RSD Jette.

De jongen werkte een training af met de Duiveltjes toen hij plots neerviel op het veld. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse en probeerden de jongen te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het nieuws werd gemeld door de krant La Capitale en de VRT-nieuwsredactie en wordt bevestigd door Albert Jacobs, de voorzitter van RSD Jette.

Voorzitter Jacobs is zwaar onder de indruk van het gebeuren. "De jongen had nooit fysieke problemen gekend", zegt hij. "Het was woensdagavond ook geen bijzonder zware training. Het is voor ons en voor zijn ouders dan ook een raadsel wat er precies misgelopen is."

Het is de eerste maal in de clubgeschiedenis dat er zich zo een dramatisch overlijden voordoet. De club heeft op zijn website al een rouwbericht geplaatst en zal voor de wedstrijden van volgend weekend een minuut stilte houden. Alle spelers en bestuursleden zullen ook een rouwband dragen. Zelfs de Duiveltjes, de jeugdafdeling waar de overleden jongen speelde, zouden hun wedstrijd afwerken. "Ik denk dat de spelertjes zullen willen spelen ter nagedachtenis van hun medespeler", zegt Jacobs nog.

Archieffoto

Nu in het nieuws