"VRT overdrijft met verkiezingsdebatten"

VRT overdrijft met verkiezingsdebatten

"VRT overdrijft met verkiezingsdebatten"

Print
'Niet tevreden stem terug', 'Het Grote Debat', 'De Laatste Ronde', 'Terzake 2012', 'Alles uit de Bus',...: het is duidelijk dat de VRT de grove middelen inzet om de kiezer warm te maken voor 14 oktober. Maar is die kiezer nog wel geïnteresseerd in al die verkiezingsprogramma's? Enkele lijsttrekkers vinden alvast dat het aantal uitzendingen op de openbare omroep "niet in verhouding is met het belang van de verkiezingen".

"Het is niet dat ik de lokale verkiezingen onbelangrijk vind. Maar het blijven wel 'maar' gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de lokale thema's voor de kiezers centraal staan, niet de nationale", vertelde Open Vld-lijsttrekker in Oostende Bart Tommelein gisteren al in De Morgen.

"Toch tilt de VRT deze stembusslag op naar het nationale niveau. Ik vraag me af of dat nodig is. Voor zover ik weet, besteden buitenlandse televisiezenders nooit zoveel aandacht aan gemeenteraadsverkiezingen."

Zelfcorrectie

"In 2003 en 2004 heb ik de programma's voor de verkiezingen gecoördineerd", trad de Hasseltse kandidaat-burgemeester en voormalig VRT-journalist Ivo Belet zijn collega bij.

"We hadden toen al het gevoel dat het gerust wat minder mocht zijn. Zoveel jaar jaar later is het aanbod nog veel groter, het is nog nauwelijks nog bij te houden. Maar ik heb er wel vertrouwen dat dit zichzelf zal corrigeren. "

Inflatie

CD&V-voorzitter Wouter Beke geeft de twee vandaag in Het Nieuwsblad gelijk. "Er is inderdaad een overdaad. Ik hoor dat ook op straat van de mensen, als ik campagne voer", aldus de lijsttrekker van de christen-democraten in Leopoldsburg.

"Vroeger moest je als kiezer 2 à 3 debatten hebben gevolgd om goed mee te zijn. Vandaag de dag kan ik het aantal debatten over Antwerpen alleen al niet meer bijhouden. Met deze inflatie aan verkiezingsnieuws riskeer je dat mensen afhaken. Het is niet langer voor iedereen behapbaar."

Tommelein liet al weten de zaak te zullen aankaarten in het Vlaams Parlement.

Beeld: VRT

Nu in het nieuws