Meer dan 1.300 sportievelingen op Kermisloop

Meer dan 1300 lopers uit de regio verschenen maandagavond aan de start van de Putse Kermisloop. In het begin van de avond werden die inschrijvingen nog met een driehonderdtal enthousiaste kinderen aangevuld op een Kids Run.

fvangarderen

De officiële afstanden van de Kermisloop zijn de 5 en de 10 kilometer, respectievelijk twee en vier toeren door de sympathieke straatjes van Belgisch en Nederlands Putte, telkens afgerond met een majestueuze aankomststrook tussen de kermiskramen pal op de grens. Daar troepen ook de meeste supporters samen.

De hoofdprijs ging naar de Ekerse atleet Nick Van Peborgh, die ook op de Antwerp Ten Miles steevast meeknokt voor de eindzege. Hier in Putte won hij voor de vijfde keer de tien kilometer, alweer goed voor een extra large slagroomtaart afgewerkt met een kleurfoto van zijn aankomst, in marsepein.

Andere tradities op dit sportief feest zijn de muziekhaltes in de Putse straten en pleintjes: of het nu met een metalband is, een mega-soundsystem of een blaasorkestje: bewoners en verenigingen zorgen voor muzikale aanmoediging tijdens het lopen. Het was de zevende keer dat de Kermisloop plaatsvond.

Morgen, dinsdag, is het dorp alweer in feest tijdens de jaarlijkse Sluitingsprijs wielrennen.

PH

Foto: Wim Hendrix
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio