1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

600-tal mensen stapt op in witte mars Etterbeek

Zondagnamiddag heeft een 600-tal personen deelgenomen aan een witte mars door de straten van de Brusselse gemeente Etterbeek. Die was georganiseerd ter nagedachtenis van de Indiase vrouw en drie kinderen die op 28 september in de Generaal Capiaumontstraat vermoord werden. Aan de mars nam een aantal buurtbewoners deel maar het grootste deel bestond uit Indiërs, Sikhs en Bengali's.

ikerremans

De verdachte van de viervoudige moord is een 29-jarige man uit Bangladesh, Alam Khorsed. De Bengaalse gemeenschap vond het daarom aangewezen om aanwezig te zijn bij de mars om de weduwnaar en vader Jasbir Singh hun medeleven te betuigen. Daarnaast waren delegaties Sikhs uit onder meer Frankrijk, Duitsland en Nederland aanwezig.

Vader Jasbir Singh, duidelijk aangedaan door de gebeurtenissen en zoveel steun, sprak voor de mars kort met de Etterbeekse burgemeester Vincent De Wolf en een dichter die voor de mars speciaal een tekst had voorbereid. Nadien vertrokken de 600 aanwezigen van aan het huis in de Generaal Capiaumontstraat waar de moorden gepleegd werden voor een korte mars door de buurt. De mars eindigde opnieuw voor de woning en werd afgesloten met een gebed en een dankwoord aan de deelnemers.

Belga

Vastgoed

Jobs in de regio