Geheime dochter prins Karel duikt op

Meer dan 73 jaar heeft ze de camera’s kunnen ontwijken. Tot nu. Aan de arm van prins Laurent stapte Isabelle Wybo, de niet erkende dochter van wijlen prins Karel, plots het Jubelparkmuseum binnen.

ikerremans

Wybo is nochtans het grootste - zij het publieke - geheim van prins Karel, de jongere broer van Leopold III. De prins-regent verving zijn broer toen die weggevoerd werd naar Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij hield de troon ook warm voor prins Boudewijn, tot die in 1951 meerderjarig was en koning kon worden.

“Dat het hof zo openlijk met haar op stap gaat, is echt opmerkelijk”, zegt Reinout Goddyn van het vtmprogramma Royalty, dat woensdag opnames maakte van de tentoonstelling. "Het zag er heel hartelijk uit. Het doet ons vermoeden dat ze al jaren met open armen wordt ontvangen op het paleis. Ze is zeker geen vreemde.”

De arm van prins Laurent die woensdag stevig rond die van Wybo zat, is verre van vanzelfsprekend. Want prins Karel moest niets hebben van zijn dochter. In de jaren dertig werd prins Karel hartstochtelijk verliefd op Jacqueline Wéry, dochter van een banketbakker. Een huwelijk met een burgermeisje was not done. Prins Karel regelde daarom voor zijn geliefde een huwelijk met een oude paleisbediende. Zo zou zijn dochter, Isabelle, toch tenminste een familienaam hebben.

Wybo woont tegenwoordig in Brussel.

Wim Brillouet Foto Vtm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER