CD&V: "Interactie tussen politie en burgemeester deontologisch ongezond"

In Mechelen uit oppositiepartij CD&V kritisch op de uitgelekte e-mail van korpschef Yves Bogaerts aan burgemeester Bart Somers. Dat er voor en na politiecontroles interactie is tussen politie en burgemeester noemt lijsttrekker Walter Schroons "wettelijk dubieus" en "deontologisch ongezond".

jatimmermans

"De politie van Mechelen voert zoveel controles uit als ze wil en waar ze wil", aldus Schroons. "Interactie hierbij tussen de politie en de burgemeester, vooraf en nadien, is niet enkel wettelijk dubieus, maar ook deontologisch ongezond. Het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt."

Schroons twijfelt aan de "toevalligheid" van het lek. "Enkele dagen voor de verkiezingen? Iedereen interpreteert dit hoe hij/zij het wil."

Voor de CD&V-lijsttrekker is het duidelijk dat de fout niet enkel door de korpschef werd gemaakt. Hij benadrukt dat Bogaerts al veel goede dingen voor de stad heeft verwezenlijkt.

Over Tine Van den Brande doet hij geen uitspraken. "Dit is een persoonlijk feit dat niet in de pers hoefde te komen. Dit zou buiten verkiezingsperiode ook veel minder het geval zijn geweest. Dit heeft iemand in Gent ook al mogen ervaren", waarmee hij verwijst naar zijn Gentse partijgenoot Veli Yüksel, die een brief schreef naar een vrederechter.

Lees ook: Tine Van den Brande dient klacht in tegen korpschef En: Korpschef tijdelijk uit functie na pijnlijke mail over Tine Van den Brande En: Korpschef al eerder in opspraak voor vermeende lekken En ook: N-VA wil protocol over omgang korpschef-burgemeester

Foto: Walter Schroons

Foto Lieven Dirckx

MEER OVER Bart Somers

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio