Tine Van den Brande dient klacht in tegen korpschef

Tine Van den Brande dient een klacht in tegen Yves Bogaerts, de korpschef van de Mechelse politie. Dat heeft ze vrijdagnamiddag bekendgemaakt op een persconferentie, samen met sp.a-lijsttrekster Caroline Gennez.

jatimmermans

Van den Brande verontschuldigde zich voor het rijden door het rood. "Ik heb 0,22 pro mille geblazen, terwijl de maximaal toegelaten hoeveelheid 0,21 is. Ik was me er niet van bewust dat ik 'dronken' was." Volgens Van den Brande klopt het dat ze door het rood reed. "Ik vond dat het erg lang duurde en dacht dat er misschien een defect aan was. Het was een verkeerde inschatting." Vrienden van haar hebben haar aangeraden om klacht in te dienen.

Eerste schepen Gennez wil een hartig gesprek over de werking van het politiekorps in Mechelen. "Enerzijds over het aansturen van het korps door de burgemeester. Anderzijds heeft de korpschef vertrouwelijke informatie over burgers gelekt naar de burgemeester en naar de pers. Dat is onaanvaardbaar, een schande en een gevaar voor de rechtsstaat."

De mail is slechts een week voor de gemeenteraadsverkiezingen gelekt. "Ik kan me niet inbeelden dat iemand uit politieke overwegingen zo pervers is om zoiets te lekken naar de pers", aldus Gennez. Volgens haar heeft de korpschef zich schuldig gemaakt aan het schenden van het beroepsgeheim, het schenden van de privacy en het schenden van de wet op het politie-ambt.

Lees ook: Korpschef al eerder in opspraak voor vermeende lekken En: Korpschef tijdelijk uit functie na pijnlijke mail over Tine Van den Brande En ook: N-VA wil protocol over omgang korpschef-burgemeester

SVH

Foto: Tine Van den Brande (links) en Caroline Gennez

MEER OVER Caroline Gennez

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio