1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

N-VA wil protocol over omgang korpschef-burgemeester

Naar aanleiding van de gelekte e-mail door Mechels korpschef Yves Bogaerts met vertrouwelijke informatie, laat N-VA'er Marc Hendrickx verstaan dat hij voorstander is van een protocol dat dient gevolgd te worden in de omgang tussen de korpschef en burgemeester Bart Somers bij dit soort incidenten.

jrosquin

"Dit incident bevestigt mijn vermoeden dat er een meer dan normaal aanvaardbare band is tussen de korpsleiding van de politie en de burgemeester", aldus Hendrickx in een persmededeling. "In het verleden heb ik nog kunnen opmaken uit gesprekken met onze burgemeester dat hij vaak meer wist over bepaalde dossiers of onderzoeken, dan juridisch-deontologisch aanvaardbaar was. Steeds werd dit weggelachen als 'prietpraat van een gefrustreerde opposant' of 'onnozelheden van een advocaatje', welnu, dit bewijst dat ik er ook toen niet ver naast zat."

Hendrikcx pleit dan ook voor een protocol dat de burgemeester in de toekomst moet volgen over hoe om te gaan met dit soort incidenten. "Welke is de functie van de burgemeester in deze zaak? Want wat mij betreft kan het niet dat nu enkel de korpschef slachtoffer van dienst is. Er moet klaarheid komen over hoe het komt dat de korpschef hem terzake mailde", stelt Hendrickx.

BELGA

Foto's: Patrick Hattori en DVD Boven: Marc Hendrickx Onder: Yves Bogaerts legt de eed af bij burgemeester Somers

Lees ook: Korpschef al eerder in opspraak voor vermeende lekken en ook: Korpschef tijdelijk uit functie na pijnlijke mail over Tine Van den Brande

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio