Bekende koppen steunen PVDA+

PVDA+ maakte de namen van 20 bekende Antwerpenaars bekend die oproepen om op 14 oktober voor de linkse partij te kiezen. Onder hen acteurs Warre Borgmans, Ben Rottiers en An Nelissen, stand-upcomedian Nigel Williams en schrijfster Rachida Lamrabet.

jrosquin

"Ik heb erg veel sympathie voor het werk van PVDA+ en lijsttrekker Peter Mertens", legt Warre Borgmans uit. "Ook het werk dat Dirk Van Duppen als PVDA-raadslid en als arts bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne verrichte, vind ik bijzonder. Toen mij gevraagd werd of ik de partij wilde steunen, moest ik daar niet lang over nadenken. Toch wil ik benadrukken dat ik me verder niet politiek zal profileren. Ik ga niet flyeren of met mijn kop op affiches staan. Ik geef mijn vertrouwen aan mensen die ik kan vertrouwen. Peter Mertens is zo iemand."

Ook acteur Ben Rottiers zal geen campagne gaan voeren, maar wil door zich openlijk achter de PVDA+ te scharen de partij aan de 9000 stemmen helpen die nodig zijn voor een zitje in de gemeenteraad.

Zes jaar geleden voerde huidig burgemeester Patrick Janssens (sp.a) ook campagne door een resem bekende Antwerpenaars achter zich te verzamelen.

RUAE