Christine Van Broeckhoven spreekt over dementie en alzheimer

Christine Van Broeckhoven spreekt over dementie en alzheimer

Christine Van Broeckhoven spreekt over dementie en alzheimer

Print
Maandag 1 oktober gaf Christine Van Broeckhoven, op uitnodiging van Sp.a Arendonk, een lezing over dementie en Alzheimer. Christine Van Broeckhoven is een wereldwijde autoriteit in het onderzoek naar de ziekten.

"Ik ben eigenlijk in een semi sabbat-jaar", vertelde Professor Van Broeckhoven bij de aanvang van de lezing. "Ik had me eigenlijk voorgenomen om een jaar geen lezingen te geven. Dat heb ik redelijk goed volgehouden, maar voor de collega's van Sp.a-Arendonk maak ik graag een uitzondering."

Dat het onderwerp leeft bij de bevolking bleek uit de opkomst. Een honderdtal mensen zakten af naar zaal Germinal aan het Begijnhof.

OCMW-raadslid en Sp.a-lijsttrekker Gunther Hendrickx wees op de relevantie van de lezing. "Als lokale bestuurders zien we dat het populatie van mensen met dementie en alzheimer in ons woonzorgcentrum toeneemt. Ik ben blij dat Professor Christine Van Broekhoven ons meer achtergrond wil geven bij de ziekten en de huidige stand van het onderzoek", sprak de socialistische lijsttrekker.

TCLA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio