Drama Etterbeek: collega van vader is mogelijke verdachte

Het Brusselse parket bevestigt dat er een mogelijke verdachte is voor de viervoudige moord in de Generaal Capiaumontstraat in Etterbeek. Daar werden vrijdagavond de moeder en de drie kinderen van een Indiaas gezin dood aangetroffen. Politie en gerecht zijn nu op zoek naar een collega van de vader, de 29-jarige Alam Khorsed uit Bangladesh, en hebben een opsporingsbericht verspreid.

tmas

Het was de vader van het gezin die vrijdagavond rond 20.45 uur de macabere ontdekking deed. Zijn vrouw en drie zonen van 2, 5 en 7 jaar waren allemaal de keel overgesneden. Omdat al snel bleek dat de 39-jarige vader zelf de dader niet kon zijn, richtte het onderzoek zich op andere verdachten. Vader Jasbir Singh opperde daarbij zelf de mogelijkheid dat één van de mensen met wie hij samenwerkte in een Frans restaurant eventueel in aanmerking kwam. Hij zou met die man een moeilijke relatie hebben.

Verschillende media berichtten zondagavond en maandagochtend al over die piste en vermeldden daarbij dat die man, Alam Khorsed, spoorloos was en dat uit de keuken van het restaurant een professioneel koksmes was verdwenen. Dat mes zou in aanmerking komen als het moordwapen.

Opsporingsbericht

Het Brusselse parket toonde zich maandagvoormiddag geïrriteerd over die berichtgeving omdat die het onderzoek in het gedrang zou kunnen brengen, maar heeft nu besloten een opsporingsbericht te verspreiden. "De man wordt inderdaad beschouwd als een mogelijke verdachte", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

De 29-jarige Khorshed is 1.65 meter lang en mager. De politie vraagt aan de mensen die weten waar Khorshed verblijft, om naar het gratis nummer 0800/30.30.0 te bellen. Er kan ook gemaild worden naar opsporingen@politie.be.

Belga

Vastgoed

Jobs in de regio