Gouden Carolus krijgt eigen kaas

Gouden Carolus krijgt eigen kaas

Gouden Carolus krijgt eigen kaas

Print
Mechelen - De Mechelse brouwerij Het Anker pakt alweer uit met een nieuwigheid. Na de lancering van whisky komt in het voorjaar van 2013 ook een brouwerskaas op de markt. In de kaas is Gouden Carolus Tripel verwerkt.
De Gouden Carolus Tripel kreeg afgelopen weekend nog een mooie prijs als winnaar van de subcategorie 'World's Best Belgian Style Tripel'. Het goudgele bier vormt de basis voor een brouwerskaas waar momenteel volop mee wordt geëxperimenteerd. Daarvoor werkt de brouwerij samen met specialist Harry Schockaert (68), die na een blinde proefsessie door twintig mensen van Het Anker als beste uit de bus kwam.

Schockaert: "Sinds enkele jaren verkoop ik De Mecheleir, een kaas die gewassen is met Gouden Carolus Classic. Maar de brouwerij wilde nu een kaas waar het bier ook in de wrongel vermengd is. Dat is niet eenvoudig, want bier in kaas kan snel leiden tot bitterheid. Die met de Tripel valt het meest in de smaak." In een tent voor zijn zaak op de IJzerenleen kunnen liefhebbers volgend weekend tijdens het 'Warm Welkom Weekend' al een eerste keer proeven van de brouwerskaas Gouden Carolus Tripel.

"Voor de productie werken wij samen met een ambachtelijk bedrijf uit West-Vlaanderen, omdat daar nog de beste melk en kaasboerderijen te vinden zijn", verklapt Harry Schockaert. In het voorjaar van 2013 komt de kaas op de markt. De kaasmeester richt in de brouwerij een rijpingszaal voor de bierkazen in.

SVH

Foto Gil Plaquet

Lees ook: Shoppen tijdens Warm Welkom Weekend
en ook: Mechels bier bij allerbeste ter wereld
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio