Knotsgekke show van Lady Gaga (video)

Print
Ook al zei ze zaterdag zelf dat ze mens noch alien is, toch kreeg het Sportpaleis het afgelopen weekend ook de vrouw achter Lady Gaga te zien. Zo exhibitionistisch de lady soms is op sociale media, zo open en bloot sprak ze haar fans toe: “Ik wéét dat mijn tickets veel geld kosten.”

Waarom kaartjes voor een Gagaconcert tegen de honderd euro lopen, zag je meteen toen je zaterdagavond de zaal binnen ging: vooraan op dat grote podium was een middeleeuws kasteel gebouwd van bijna ware grootte.

De spotlights gingen meteen richting kasteelvrouw: op een mechanisch paard legde ze bij wijze van binnenkomer een begroetingsronde af, omstouwd door een legertje dansers. Toen zat Gaga nog achter een masker, maar het was duidelijk naar wie alle blikken de komende twee uur zouden gaan.

Na het paard volgden, niet gehinderd door een rode draad, nog een dansend masker, een bed op wieltjes, een motorfiets met Belgische vlag en een heleboel choreografieën. Helemaal gaga. Visueel was het verbluffend, maar even goed beloofde het weer zo'n gigashow te worden die je op het eind overdonderd, niet per se betoverd achterliet. Zoveel voor het oog dat je bijna vergat dat je ook nog oren hebt. De beats donderden machinaal voorbij, de stem stond soms op tape, de uitgeschreeuwde liefde van het publiek werd als het ware plat geslagen. Bad romance.

En toch werd het niet zo'n show want Gaga zou natuurlijk niet gaga zijn als ze niet net ietsje anders biedt dan Britney of Kylie. Halfweg zakte het tempo met het volume, en vatte onze lady post op haar motorfiets, die zowaar een piano bleek. Wat volgde, kwam het dichtst bij de vrouw achter de ster, dichter bij haar fans, haar 'little monsters', komt ze niet.

Ondanks alle pracht en praal bleek Lady Gaga soms ook muzikaal heel wat in haar mars te hebben. Bijvoorbeeld tijdens een werkelijk verbluffend Hair, waarin de lady improviseerde en componeerde en zo bewees dat ze niet toevallig wereldtop is.

Het concert bood dus twee gezichten. Maar gelukkig één stem. Wat een stem.

Kristof Bohez

Foto: YouTube

Bekijk een reportage over de 'Little Monsters' die uren- en dagenlang voor de deuren van het Sportpalies kampeerden:

Bekijk enkele YouTube-video's van het concert:

MEEST RECENT