Sven Nys wint Grote Prijs in Neerpelt

Sven Nys (Landbouwkrediet-Colnago) heeft zaterdag de Soudal Grote Prijs in Neerpelt gewonnen. De Belgisch kampioen versloeg in een sprint met twee wereldkampioen Niels Albert (BKCP Powerplus).

awillems

Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) eindigde op 25 seconden van Nys als derde.

Voor de 36-jarige Nys is het zijn vijfde zege in Neerpelt, zijn derde op rij.

Rob Peeters maakte het tempo in de eerste van tien af te leggen ronden met in zijn spoor zijn ploegmakker Tom Meeusen en Sven Nys. Ze sloten die eerste ronde af met een voorsprong van zeven seconden op de achtervolgers. Al in de tweede ronde ging Nys zelf naar het commando en meteen kwamen eerst Meeusen en daarna Peeters in de problemen.

Later verdwenen ze door pech helemaal naar de achtergrond.

De Belgische kampioen dus alleen op pad en het duurde tot in de derde ronde vooraleer Niels Albert na een zwakke start naar de tweede plaats kon klimmen. Maar in een ruk naar de leider rijden was er voor de man in de regenboogtrui niet bij. Het duurde tot in de zevende ronde vooraleer de aansluiting een feit was.

Op een foutje van Albert in de zandbak na geven de twee tenoren mekaar geen duimbreed meer toe. Ook de dubbele passage in de zandbak bracht helemaal op het einde geen afscheiding meer. Spurten dus en winst voor Sven Nys.

Belga

Foto Photonews

MEER OVER Neerpelt

Meer sportnieuws