Wonen in Het Clarenhof gegeerd bij senioren

Het nieuwbouwproject Het Clarenhof in de Mechelse binnenstad is een succes. Van de 64 flats hebben er nog maar acht geen eigenaar en ook de 32 stadswoningen zijn al voor de helft verkocht. Vooral bij senioren zijn de woningen gegeerd.

wmigom

Na zijn eerste verkiezing als burgemeester beloofde Bart Somers, toen nog met een Vld-VU-alliantie in coaltie met CD&V, om het sterk verwaarloosde Euroshoppingcenter aan de Leermarkt af te breken. De stad investeerde om de laatste eigenaars uit te kopen en sloot na een wedstrijd een deal met het Nederlandse Bouwfonds Property Development. Daarmee legde het stadsbestuur een beslissing van de jury die voor een ander project koos, naast zich neer. Het wilde namelijk absoluut gaan voor nieuwbouw.

Uiteindelijk mochten op de site twee aannemers aan de slag: Van Roey, waarvan het project de voorkeur genoot van de jury, en het Mechelse Willemen, dat afbraak voorstelde. Dat bleek de beste oplossing, want bij de afbraak werd duidelijk dat het complex nog in slechtere staat verkeerde dan eerst gedacht. In februari 2011 konden de aannemers beginnen met de realisatie van de nieuwbouw. Rond de jaarwisseling hopen ze alle appartementen kant-en-klaar op te leveren. Tegen de zomer van 2013 moet het project, met ook een groene binnentuin en de aanleg van een vlietje, helemaal rond zijn.

Vrijdag konden kandidaat-kopers een kijkje nemen in een afgewerkt modelappartement, en ook zaterdag van 11 tot 16u is het publiek nog welkom. De meeste luxeflats zijn ondertussen al wel verkocht. "De prijzen voor een flat variëren van 200.000 tot 450.000 euro, maar de verkoop is heel vlot gegaan. De interesse was groot", zegt vastgoedmakerlaar Tony Joossens van First Immo. Vooral bij senioren blijkt een woonst in het nieuwe Het Clarenhof in trek. "Dat merken wij overduidelijk. Het gaat meestal om mensen die hun villa met een grote tuin in de rand willen ruilen voor een optrekje in de stad", legt Joossens uit.

SVH

Foto Patrick Hattori

Lees het volledige verhaal in de weekendkrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mechelen