Antwerps-Congolese studente Coely (18) scoort radiohit

Print
Helemaal uit het niets scoort Coely, een 18-jarige Antwerpse met Congolese roots, momenteel een radiohit met Ain't Chasing Pavements. Studio Brussel promoveert het liedje deze week tot Hotshot. Ook Rode Duivels-aanvoerder Vincent Kompany is al fan.

Soms lijken muzikale hypes uit het niets te komen. Met haar eerste single Ain't Chasing Pavements doet Coely oren spitsen. "Hier zit geen groot plan achter. Dit gebeurt allemaal toevallig. Wel leuk, maar eigenlijk had ik er niet op gerekend", zegt de 18-jarige Antwerpse met Congolese roots.

De zelfverzekerde tiener maakte de voorbije maanden al naam in lokale R&B- en hiphopkringen. Op MNM, waar Coely haar versie van de White Stripes-klassieker Seven Nation Army bracht, zag ze zich door presentator Peter Van De Veire bestempeld als "de Nicki Minaj van Vlaanderen." "Best leuk, maar ik ben en blijf Coely. " Ik ben opgegroeid met de muziek van Lauryn Hill en Erykah Badu, sterke vrouwen die zich niet laten doen. Dat is de muziek die mij blij maakt. Mijn hart en ziel zouden niet bij een ander genre passen. Dit is wat ik wil doen. "

Met Vincent Kompany heeft ze al een onverwachte beroemde fan. De Manchester City-voetballer stuurde prompt tickets om Coely over te vliegen, meteen haar eerste keer in de lucht. "Vincent had toevallig mijn videoclip gezien en was er helemaal weg van. Ik heb de kans gekregen om met hem in Manchester van gedachten te wisselen. Dat was een privémoment en dat wil ik ook zo houden. Blij dat ik hem heb kunnen ontmoeten. "

Bekijk hier de videoclip van Ain't Chasing Pavements:

GUNTER JACOBS

MEEST RECENT