Socialistische kandidates lanceren pamperbank

De Mechelse sp.a lanceert een pamperbank. Die moet arme gezinnen met baby's en jonge kinderen gratis aan pampers helpen.

Sven Van Haezendonck

"Het idee is simpel", zegt Janssens, schepen van Kinderopvang en lijstduwer voor sp.a. "Kinderdagverblijven, ouders en onthaalmoeders blijven regelmatig met overschotten van ongebruikte pampers zitten. Het zou zonde zijn om die dure pampers weg te gooien terwijl sommige ouders net moeite hebben om voldoende luiers te kopen voor hun jonge kinderen. Daarom zetten we een systeem op waarbij overschotten worden ingezameld en via de Mechelse armoedeorganisaties bij de juiste gezinnen terecht komen."

Hoe die inzameling precies in zijn werk gaat, legt kandidaat Sophie Bollen uit. "Een telefoontje volstaat. Ofwel komen we de pampers persoonlijk ophalen, ofwel verwijzen we door naar het dichtstbijzijnde verzamelpunt. Met sp.a hebben we per wijk, per buurt voor een ophaalpunt gezorgd." Dat dit initiatief succes heeft, bewijzen volgens sp.a voorbeelden in Leuven, Gent en Oostende. "Zelf ben ik ook een jonge mama van twee kleine spruiten en samen met collega-ouders van sp.a vinden we het schrijnend om te horen dat moeders in armoede niet altijd voldoende middelen hebben om hun kinderen van pampers te voorzien", zegt Bollen.

Janssens. "Voor sp.a staan kinderen en gezinnen centraal en we willen meer aandacht voor kinderarmoede. Omdat dit probleem zo dringend is, hebben we beslist om de pamperbank meteen te realiseren en niet te wachten tot na de verkiezingen."

SVH

MEER OVER Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio