"Definitieve biografie" Jacques Brel brengt nieuwe feiten aan het licht

Definitieve biografie Jacques Brel brengt nieuwe feiten aan het licht

"Definitieve biografie" Jacques Brel brengt nieuwe feiten aan het licht

Print
De eerste foto en het verhaal van Marie-Louise Marieke, onuitgegeven covers en muziek, en de laatste reis van de boot Askoy. Dat zijn enkele nieuwigheden die schrijver en recensent René Seghers beschrijft in Jacques Brel, de definitieve biografie.

De biografie brengt niet alleen een compleet met foto's geïllustreerd overzicht van het leven van de Belgische zanger, maar ook een volledig geïllustreerde discografie, onder meer met onuitgegeven en onbekende nummers, composities die hij voor anderen schreef, de beste Brel-covers en een complete videografie. Auteur René Seghers (foto) werkte zes jaar aan de uitbreiding van zijn eerdere biografie Jacques Brel - Leven en Liefde uit 2003.

In foto's van Brels privéleven primeert doorgaans huiselijk geluk, terwijl Seghers ruimschoots graaft in het liefdesleven. Zo brengt hij onder meer het verhaal van Marie-Louise Marieke uit Eeklo, mogelijk DNA die de vermeende Canadese zoon Eric Lehousse uitsluitsel kan geven over zijn afstamming, de relatie met Sylvie Rivet en gesprekken met Brels laatste levenspartner Maddly Bamy.

Voorts komen onder meer zijn films, passies zoals vliegen en zeilen, de laatste reis van de Askoy, en het gevecht om de erfenis aan bod. Seghers betreurt dat hij de familie van Brel niet kon spreken.

De biografie werd woensdag voorgesteld in Rupelmonde op het oude lichtschip 'De Westhinder', in aanwezigheid van onder Will Ferdy, 'stranger' John De Wilde en de Kruibeekse burgemeester Antoine Denert.

Jacques Brel, de definitieve biografie (Tirion/Houtekiet) kost 39,95 euro en wordt ondersteund door de website 401brel.nl.

Foto: Gert Cools
Auteur René Seghers

Nu in het nieuws