KMO-zone Dreefvelden bijna klaar

Print
Sint-Katelijne-Waver - De werken aan de KMO-zone Dreefvelden zijn achter de rug. Binnenkort starten de eerste bedrijven met de oprichting van hun nieuw bedrijfsgebouw.
Dreefvelden, het oude industriegebied voor milieubelastende bedrijven, heeft een ware facelift ondergaan. De KMO-zone werd het afgelopen jaar grondig vernieuwd en is voorzien van een nieuwe hoofdontsluiting, een kwalitatieve weginfrastructuur, nieuwe nutsleidingen, een gescheiden rioleringsstelsel, energiezuinige openbare verlichting en grachten en bufferbekkens voor de opvang van regenwater. In het najaar volgt de aanplanting van streekeigen groen op openbaar domein en in de groenbuffers die rondom het bedrijventerrein gelegen zijn.

Via het RUP werd ook de nieuwe ontsluiting van het bedrijventerrein vastgelegd. De hoofdweg is nu gelegen ter hoogte van de vroegere Hagelsteinweg, waardoor de centrumstraten ontlast worden van vrachtverkeer. De voormalige Dreefvelden en de Gelaagputten zijn ingericht als verbindingswegen zodat fietsers en voetgangers zonder omwegen het bedrijventerrein kunnen gebruiken. De Gelaagputten en het eerste gedeelte van de Hagelsteinweg werden omgedoopt tot 'Dreefvelden', net als de overige straten binnen het bedrijventerrein.

Binnenkort zullen de eerste bedrijven starten met de oprichting van hun nieuwe bedrijfsgebouw."Tot nu toe hebben al tien bedrijven getekend", zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur van Igemo. "Maar er zijn nog meer duurzame bedrijven welkom. De verkoop van bedrijfspercelen loopt intussen verder. Op dit moment zijn nog een 13-tal percelen beschikbaar met een grootte variërend tussen 1.000 en 5.000 vierkante meter. De bedrijven krijgen ook hulp van de intercommunale Igemo bij het ontwerpen van hun nieuwe gebouw."

BACE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio