Verhulst trapt STVV voorbij Beerschot

Verhulst trapt STVV voorbij Beerschot

Verhulst trapt STVV voorbij Beerschot

Print
Sint-Truiden heeft zich ten koste van Beerschot geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De tweedeklasser had wel strafschoppen nodige om de Antwerpenaars te kunnen vloeren. Doelman Davino Verhulst trapte de beslissende penalty binnen. Na de 120 spelen stond het 1-1.

Amper duizend toeschouwers op Stayen, weinig sfeer, twee experimentele ploegen en een 1-1 stand na 120 minuten. Een piepjong STVV dwong verdiend verlengingen af tegen een nonchalant spelend Beerschot. Reza had zijn ploeg op voorsprong geschoten, maar Veselinovic hing de bordjes weer gelijk. In de verlengingen drong STVV nog wel aan, maar de stand bleef gelijk zodat Stayen zich mocht opmaken voor een strafschoppenreeks.

Zowel STVV als Beerschot startten met een onuitgegeven elftal. Brepoels zette Verhulst in doel en gaf een speelkans aan de jongeren Ngawa, Schoofs, Schils en Edmilson. Voor Schouterden, die in Lommel geen speelminuut kreeg, was er opnieuw een basisplaats. Schollen, Annys, Andrade, Dequevy en Delorge begonnen op de bank, Dufer zat helemaal niet in de selectie. Ook Adrie Koster kwam met een experimenteel elftal op het veld. Van Langenconck, ex-Bocholt, kreeg na zijn puike prestatie tegen KV Kortrijk opnieuw een speelkans. Marzo, Galesic, Francois en Veselinovic waren de andere nieuwe namen in de basiself.

Veselinovic maakt gelijk

Beerschot startte traag en loom, zocht naar samenhang en kon daardoor zelden de vrije man vinden. STVV liet de bezoekers komen om dan snel uit te breken. Zo kreeg de ploeg van Brepoels ook de betere kansen. En het was ook meteen raak. Reza vond op links de vrijstaande Schouterden die oprukte om dan gemeten voor doel te geven waar de inlopende Reza met de kop scoorde, 1-0. Een mooi doelpunt zowel in de voorbereiding als in de afwerking. Ook de tweede uitgespeelde kans van de wedstrijd was voor STVV. Schoofs stuurde Reza alleen naar doel maar zijn schot plofte in het zijnet. Een foute keuze van de STVV-spits want Schoofs stond op dat moment helemaal vrij aan de tweede paal.

Het duurde tot na de rust voor Beerschot orde op zaken stelde. De eerste vloeiende aanval was ook goed voor een doelpunt. Bodor vond aan de tweede paal Francois die terug voor doel kopte waar Veselinovic simpel met het hoofd kon scoren, 1-1. De wedstrijd werd meteen een stuk evenwichtiger. Beerschot eiste meer balbezit op er kwam evenwicht in de partij en STVV-doelman Verhulst prees zich gelukkig toen een schot van de opgerukte Ojo openspatte op de lat. Fysiek leken de bezoekers sterker, maar Brepoels hield zijn routiniers Annys en Delorge netjes op de bank. Het jonge STVV hield echter 90 minuten stand zodat Stayen zich mocht opmaken voor verlengingen. Daarin misten Andrade en Reza, maar ook Veselinovic, opgelegde kansen zodat de beslissing moest vallen van op de stip.

Luc MARTENS

Meer voetbalnieuws