Stille wake na dodelijk ongeval op Grote Baan

Stille wake na dodelijk ongeval op Grote Baan

Stille wake na dodelijk ongeval op Grote Baan

Print
Beveren-Waas - Op de plaats in Melsele waar vorige week een fietster onder een truck terechtkwam en overleed, hielden de Fietsersbond en nabestaanden van Ria Meyvis uit Zwijndrecht woensdagavond een wake. Ze klaagden de slechte staat van het fietspad op de N70 aan.

De plaats van het dodelijk ongeval staat bekend als gevaarlijk voor fietsers: het gescheiden fietspad gaat er na een asverschuiving tot vlak naast de rijweg. Net op die plek heeft de betonlaag niveauverschillen.

De Fietsersbond ijvert al lang voor de heraanleg van dit fietspad en riep op tot een wake. "Deze plaats staat al te lang op onze zwarte lijst", zegt Jan Verhavert.

"Het is een feit dat de plannen voor de heraanleg van de N70 al klaar zijn sinds 2006", zei schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) namens het gemeentebestuur van Beveren. "De gemeente richt al jaren een klaagzang aan het adres van het Vlaams Gewest om gevaarlijke plaatsen voor zwakke weggebruikers aan te pakken."

Ria Meyvis' echtgenoot Benny Kemland overweegt juridische stappen te zetten tegen het Vlaams Gewest. "Voor mij lijkt het duidelijk dat Ria is gevallen door de slechte staat van het fietspad."

Foto: Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio