Van Weert voert campagne met poëziealbum

Geen glossy tijdschrift à la Patrick, maar wel een poëziealbum. Daarmee voert Els Van Weert lijsttrekker van sp.a-Groen, campagne voor de gemeenteraadsverkiezing in Lier. Ze krijgt daarbij de steun van verscheidene bekende Lierenaars.

Van Rompaey Chris

"Op de zoveelste folder waarin je over jezelf bezig bent, daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Anderzijds wist ik dat verscheidene mensen me wilden steunen zonder zelf o de lijst te gaan staan. Door die twee elementen kreeg ik het idee om een 'Poëziealbum van een kandidaat-burgemeester' samen te stellen", zegt Els Van Weert.

"Dat format laat mensen heel vrij om te zeggen wat ze willen, ofwel over mij ofwel een over een boodschap voor mij. Enkele opvallende namen in het poëziealbum zijn Ann Pira (Nancy uit Thuis), Herman Boets (wetsdokter Van Maele in Aspe), Johan De Paepe (dr. Paul Jacobs uit Familie) en Karel Vingerhoets. Naast hen leverde ook een brede waaier van geëngageerde Lierenaars uit allerlei middens een persoonlijke en vaak creatieve bijdrage aan het poëziealbum."

"Die brede steun doet deugd", erkent Els Van Weert. "De rechtse oppositie in onze stad voert een campagne van negativisme tot antipolitiek. Met mijn campagne wil ik die eeuwige criticasters van antwoord dienen."

Het poëziealbum van Van Weert wordt dezer dagen in alle Lierse en Hooiktse brievenbussen gedropt.

Chris VAN ROMPAEY
Foto: Joris Herregods

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio