Lokeren

Lokeren zonder problemen naar de volgende ronde

Lokeren zonder problemen naar de volgende ronde

Lokeren zonder problemen naar de volgende ronde

Print
Sporting Lokeren nam makkelijk de maat van tweedeklasser Dessel. Na achttien minuten was de wedstrijd gespeeld. Mokulu opende de score en Harbaoui deed er nog twee bij, telkens met het hoofd. Dessel speelde zwak en kreeg in 90 minuten geen enkele kans.

Patosi mocht rusten van trainer Maes, terwijl Raymaekers en Mingiedi voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdkern waren. En dat kwam omdat De Bock en Maric geschorst waren. Saglik kwam opnieuw in het elftal en Corryn speelde zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na tien minuten was er een voorzet van De Pauw, die in de handen van keeper Bruno werd gekopt Harbaoui. Maar nog geen twee minuten later hing de eerste al tegen de touwen. Mokulu devieerde een schot van rechtsback Galistios in doel. En weer drie minuten later zorgde Harbaoui met een rake kopbal voor de verdubbeling. Lokeren was beter en scherper, terwijl tweedeklasser Dessel in heel de eerste helft niet in het stuk voorkwam. De ploeg van Peter Maes deed er zelfs nog eentje bij. Weer was Harbaoui de auteur, Mokulu gaf deze keer de assist met het hoofd. Zo was de stand aan de rust al 3-0.

Speeltijd voor Grbac

Door de comfortabele voorsprong en het niveauverschil liet Peter Maes ook een paar jongens meedoen die nog maar weinig mochten aantreden. Zoals Gueye en Grbac die al vaak naast de kern viel. Hij mocht in de plaats van De Pauw op de positie van spelverdeler invallen. En ook Raeymaekers mocht proeven van het grote werk. De Lokerse belofte mocht nog twintig minuten spelen. Lokeren nam ook in de tweede periode het initiatief en kwam meerdere keren dicht bij een grotere voorsprong. Die kwam er niet meer, zodat de wedstrijd eigenlijk rustig werd uitgespeeld, want ook Dessel kreeg geen mogelijkheden meer. "We speelden een goede eerste helft", weet Peter Maes. "We ontwikkelden een hoog tempo en dan weet je dat het tweede helft wat zal zakken. Ik vroeg om toch na de voorsprong nog kwaliteit te brengen. Dat is niet helemaal gelukt, maar ik ben wel heel tevreden. De opdracht is volbracht. De volgende bekerwedstrijd is nog veraf, nu moeten we eerst focussen op de wedstrijd van zaterdag in Anderlecht." In de volgende ronde is AA Gent de tegenstander.

STEF VAN OVERSTRAETEN

archieffoto: Harbaoui viert zijn doelpunt