KV Mechelen moeiteloos voorbij Betrix

KV Mechelen moeiteloos voorbij Betrix

KV Mechelen moeiteloos voorbij Betrix

Print
KV Mechelen kende weinig moeite in de beker tegen het Luxemburgse Bertrix. Voor de rust werden de derdeklassers nog gespaard maar na de pauze ontbonden de Deense invallers Enevoldsen en Pedersen hun duivels met drie goals.

Harm Van Veldhoven is een man van zijn woord. Geen B-elftal tegen Bertrix, wel de ploeg die een 6 op 6 pakte in de competitie tegen AA Gent en Bergen. Enkel de lichtgeblesseerden Van Hoevelen en Junker bleven aan de kant samen met Pacovski die net op tijd ontdekte dat hij nog een openstaande schorsingsdag moest uitzitten van in zijn bekerdagen met Beerschot. De thuisploeg ging van bij de aftrap op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt maar moest dat al snel zonder spits Ruiz doen. De fragiele Colombiaan, nog maar net terug uit blessure, moest nog voor de tiende minuut alweer naar de kant na een lichte botsing met de bezoekende doelman. Nicklas Pedersen kwam er in en mocht een minuut later al meefeesten. Destorme knikte een voorzet van Cordaro eerst tegen de staak maar knalde de rebound er dan zelf in. KV domineerde makkelijk maar ontsnapte toch twee keer nipt aan de gelijkmaker. Eerst kon Thiam bijna profiteren van een misverstand tussen Biebauw en De Witte en even later hobbelde een doorgeschoten vrije trap maar net langs de Mechelse paal. In het veldspel hadden Destorme en co geen kind aan de derdeklassers maar voor doel miste Malinwa voor de rust scherpte.

Bertrix, gesteund door ongeveer tweehonderd meegereisde enthousiast supporters, kwam na de pauze met moedige intenties uit de kleedkamer. Het trok naar voren en dwong Biebauw bijna in de fout maar kreeg toch snel het deksel op de neus. Debutant Van Damme torende boven iedereen uit op een corner van Henkens en kopte knap zijn eerste voor zijn nieuwe club binnen. KV duwde nu door en na een degelijk eerste uur was het vet van de soep bij de Luxemburgers. Cordaro prikte de 3-0 binnen na een individuele actie en niet veel later bleef invaller Enevoldsen koel oog in oog met Nique. "Dat kan ik ook", dacht landgenoot Pedersen en hij knalde de forfaitscore met een fraaie knal op het bord. Na een dol kwartier haalde de thuisploeg zijn voet weer van het gaspedaal. Bertrix kreeg de eerredder zelfs op een schoteltje aangeboden met een penalty maar Da Silva verwarde de business-seats met de kruising en schoot huizenhoog over. Enevoldsen toonde twee minuten voor tijd aan zijn bezoekende collega hoe het wel moest en schoot van twintig meter met een onhoudbare streep de eindscore op het bord.

Luc Eeckhaut

Archieffoto: Eneveldson viert een doelpunt
Meer voetbalnieuws