Bekercampagne al afgelopen voor Lierse, Beerschot en OHL

Bekercampagne al afgelopen voor Lierse, Beerschot en OHL

Bekercampagne al afgelopen voor Lierse, Beerschot en OHL

Print
Woensdag werden de vijftien resterende wedstrijden in de 1/16e finales van de Beker van België gespeeld. De meeste eersteklassers deden wat van hen verwacht werd. Lierse ging echter onderuit bij tweedeklasser Westerlo, net als OH Leuven bij Oostende en Beerschot bij STVV.

Westerlo (II) 2-0 Lierse

Westerlo heeft voor het eerst in maanden nog eens kunnen proeven van voetbal tegen een eersteklasser en het werd meteen een groot succes. Westel won in het eigen Kuipje met 2-0 van Lierse en stoot zo door naar de 1/8e finales in de Beker van België.

Westerlo kwam al na 7 minuten op voorsprong via een goal van Nick Van Belle. Met dank aan Bart Goor die vanop de flank de bal perfect in de loop van Van Belle speelde. Diezelfde Goor scoorde enkele minuten later zelf vanop de stip, nadat Kevin Vandenbergh werd neergelegd in de zestien meter.

Vandenbergh werd vlak voor rusten nog uitgesloten na een onnodige tackle, maar de tweedeklasser hield alsnog stand. Lierse kreeg 10 minuten na rusten nog een penalty, maar doelman Deelkens wist de 2-1 te voorkomen.

STVV (II) 1-1 Beerschot (4-2 na strafschoppen)

Sint-Truiden heeft zich ten koste van Beerschot geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De tweedeklasser had wel strafschoppen nodige om de Antwerpenaars te kunnen vloeren. Doelman Davino Verhulst trapte de beslissende penalty binnen. Na de 120 spelen stond het 1-1.

Union (III) 0-6 Racing Genk

Racing Genk kende een behoorlijk zorgeloos avondje bij derdeklasser Union Sint-Gillis. Bij de rust hadden de Limburgers de schaapjes al op het droge. Via Croux, Piet, Limbombe en Vossen stond het al 0-4 bij de rust. Nadson en Kumordzi verstevigden na de rust nog de voorsprong.

KV Mechelen 6-0 Bertrix (III)

KV Mechelen heeft in de Beker vertrouwen kunnen tanken. Het won met stevige 6-0 cijfers van derdeklasser Betrix. Bij de rust stond het nog maar 1-0 na een goal van Destorme. Het was pas voorbij het uur dat Malinwa de doelpuntenmachine aanzwengelde. Van Damme, Cordaro, Eneveldson (2x) en Pederson maakten er uiteindelijk 6-0 van.

Lokeren 3-0 Dessel Sport (II)

Lokeren had de kwalificatie al zeer snel op zak. Na nauwelijks 21 minuten stond Lokeren al 3-0 voor tegen tweedeklasser Dessel Sport. Galitsios scoorde met een droge knal de 1-0. Harbaoui kopte al duikend de 2-0 tegen de netten en ook de 3-0 kwam van de kop van Harbaoui. Daarna zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar.

Club Brugge 3-0 Woluwe-Zaventem (III)

Het veredelde B-team van Club Brugge kende weinig moeite met derdeklasser Woluwe-Zaventem. Jordi Figueras kon na 35 minuten ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. Nauwelijks vijf minuten later liet Vadis Odjidja zijn klasse nog eens zien. Hij knalde vanop 20 meter de bal tussen de palen. Vleminckx legde enkele minuten voor tijd de 3-0 tegen de netten.

Anderlecht 2-0 Boussu-Dour (II)

Een behoorlijk zwak Anderlecht had ruim een uur nodig om afstand te nemen van de co-leider in tweede klasse Boussu-Dour. De landskampioen wist in de eerste helft nauwelijks een deftige kans bijeen te spreken. Massimo Bruno maakte uiteindelijk het verlossende doelpunt voor Anderlecht. Dennis Praet verdubbelde vlak voor het einde nog de score.

Brussels (II) 1-3 Waasland-Beveren (na verlengingen)

Waasland-Beveren stoot door naar de volgende ronde van de Beker, maar dat liep niet geheel van een leien dakje. Pas een kwartier voor affluiten scoorde Dugary de 0-1. Kort voor affluiten kwam Brussels echter langszij. Slani scoorde de gelijkmaker vanop de stip. Verlengingen dus en daarin wist Waasland-Beveren wel afstand te nemen. Plut en Cavens deden de Wase supporters opgelucht adem halen.

AA Gent 8-0 Bocholt (III)

AA Gent maakte er een gala-avond van tegen derdeklasser Bocholt. De wedstrijd was bij de rust al gespeeld. Conte (2x), Raman en Melli zorgden er voor dat het al na 45 minuten 4-0 stond. 20 minuten na de rust maakte Nahayo er nog forfaitcijfers van. Nog had Gent er niet genoeg van want enkele minuten later maakte opnieuw Melli er met de kop 6-0 van. Bocholt moest de kelk tot op de bodem ledigen. N'Diaye scoorde immers zowel de 7-0 als de 8-0.

KV Oostende (II) 2-1 OH Leuven

KV Oostende zorgde voor een verrassing door eersteklasser OH Leuven uit te schakelen. Doelman Bailly ging geweldig in de fout bij de 1-0 van Oostende. Dissa nam het cadeau dankbaar aan. Boeken toe leek het rond minuut 82. Vandamme lobde de bal over Bailly. De hoop laaide nog even op toen Dehond de aansluitingstreffer scoorde, maar Leuven moest uiteindelijk de duimen leggen.

Zulte-Waregem 1-0 Koksijde (III)

Geen verrassing in de West-Vlaamse derby tussen Zulte-Waregem en derdeklasser Koksijde. Rond het uur scoorde Habibou de enige goal van de wedstrijd.

Bergen 3-0 Ciney (III)

Bergen mag verder blijven bekeren. Jeremy Perbet scoorde de openingsgoal in de eerste helft tegen derdeklasser Ciney. Dethier maakte in de laatste tien minuten nog twee doelpunten.

Hoogstraten (III) 1-3 Cercle Brugge

De supporters van Cercle Brugge hebben voor het eerst in lange tijd nog eens mogen juichen. De rode lantaarn in eerste klasse won met 1-3 van derdeklasser Hoogstraten. Cercle kwam al snel voor via Uchebo, maar nauwelijks twee minuten later scoorde Tilburgs de gelijkmaker. Nog voor de rust stond het 1-2 voor Cercle na een owngoal van Van Gansen. Rudy nam alle twijfels weg en kort voor het einde stond het 1-3.

Deinze (III) 2-3 Charleroi (na verlengingen)

Charleroi is aan een blammage tegen derdeklasser Deinze ontsnapt. De eersteklasser stond tot 12 minuten voor tijd 2-1 achter, maar dwong via Badibanga nog verlengingen af. Daarin scoorde Escoe het winnende doelpunt.

WS Woluwe (II) 1-2 KV Kortrijk (na verlengingen)

KV Kortrijk stoot door naar de 1/8e finales van de Beker van België, maar het koste bloed zweet en tranen. Kortrijk kwam al snel 0-1 voor via Nfor, maar voor het halfuur stond het alweer gelijk. De Oliveira van tweedeklasser WS Woluwe scoorde vanop de stip de 1-1. Pas in de verlengingen wist Kortrijk afstand te nemen. Pavlovic legde de 1-2 tegen de netten.

Programma achtste finales

Racing Genk - Standard
Westerlo - Sint-Truiden
AA Gent - Lokeren
Zulte Waregem - Charleroi
Kortrijk - Bergen
Anderlecht - KV Mechelen
Club Brugge - Cercle Brugge
Waasland-Beveren - Oostende

Foto: Belga
Bart Goor scoort vanop de stip tegen Lierse

Meer voetbalnieuws