"We verliezen een monument"

We verliezen een monument

"We verliezen een monument"

Print
Schoten - Marieke Knaepkens, een van de bezielers van de ziekenzorg Heilige Familie in Schoten, is overleden op 91-jarige leeftijd. Ze werd afgelopen maandag begraven.
Marieke Knaepkens, ofwel Maria Luyckx, werd geboren op 16 oktober 1920 in Sint Lenaarts maar verhuisde dertig jaar later naar Schoten. Samen met haar man wijlen Stan Knaepkens en enkele personen van KWB en KAV, waar ze zelf lid van was, richtte ze de ziekendienst op, nu bekend als ziekenzorg. Haar inzet was enorm en iedereen kende haar.

"Ze was niet groot maar in wat ze deed, was ze groots. Meer dan veertig jaar bezocht ze zieken. Weinigen zullen het haar nadoen", vertelt Ludo Geysen, secretaris van ziekenzorg H. Familie. "Marieke had een gouden hart, met haar vriendelijke ogen, haar handen waar ze zoveel mee heeft gedaan binnen onze gemeenschap, en haar voeten waarmee ze mensen in moeilijkheden bezocht. Met haar innemende vriendelijkheid, haar zachtheid en ongekende inzet verliezen we een monument."

Marieke werd enkele jaren geleden nog in de bloemetjes gezet in kader van veertig jaar ziekenzorg. "We zijn triest maar ook heel dankbaar om wat zij heeft betekent. Bedankt Marieke, je was een ongelooflijk fijne vrouw", besluit Geysen.

GRWO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio