Quiz tegen kanker zoekt enthousiaste vrijwilligers

Gezocht vrijwilligers; met deze woorden op twee A4 papiertjes doen Robin Jacobs en Jimmy Arnouts van Quiz tegen kanker een oproep om nieuwe vrijwilligers te vinden die willen meehelpen aan de organisatie van Quiz tegen kanker. De editie van 2012 ging de boeken in als de grootste quiz ooit in Essen, maar door het afhaken van enkele mede-organisatoren moet de organisatie op zoek naar verse krachten.

Tilborghs Margo

“Zes jaar geleden zijn we dit project gestart met zes vrienden,” vertelt Robin Jacobs. “Jaar na jaar zagen we de quiz groeien en vergde dat meer en meer van onze werkgroep. De verstandhouding was altijd perfect, maar ook kleine jongens zoals ons worden groot, en de combinatie gezin, werk en hobby werkte niet bij iedereen.”

“We hebben dus dringend nieuwe creatieve en enthousiaste vrijwilligers nodig,” gaat Jimmy Arnouts verder. “Op de dag van de quiz kunnen we steevast rekenen op een 40-tal vrijwilligers. We zijn dus op zoek naar mensen die op voorhand willen meewerken aan het maken van praktische afspraken, sponsors aantrekken, verrassingsgasten contacteren,... er is genoeg werk” knipoogt Arnouts.

Extra motivatie

“Even hebben we overwogen om te stoppen met het project, maar dat kunnen we niet maken. Essen zou anders zonder groot project voor Kom op tegen Kanker vallen en daarbij komt ook nog eens dat zowel mijn moeder als die van Jimmy de afgelopen drie jaar getroffen zijn door kanker. Zoiets geeft je de kracht om niet op te geven en door te gaan,” aldus Robin Jacobs.

De quiz samengevat in een notendop

De succesformule van de quiz is nog steeds dezelfde als bij de eerste editie. De organisatoren brengen een quiz die zowel voor de gelegenheidsquizzer als de doorgewinterde quizzer aangenaam is. De quiz is multimediaal en te volgen op twee grote schermen. Daarnaast komen er ook elk jaar enkele BV’s naar de quiz als verrassingsgast.

De presentatie van de quiz is in handen van Jan Bosman van JOE FM, die ook in 2013 terug achter de microfoon zal plaatsnemen.

Quiz tegen kanker maakte de afgelopen jaren in totaal 13.508 euro over aan Kom op tegen Kanker.

De ideale vrijwilliger

Over hoe de ideale vrijwilliger er uit ziet, moeten de twee heren even nadenken.

“Een enthousiast, creatief persoon met de nodige dosis humor die zijn of haar steentje wil bijdragen aan het goede doel. Het enige wat we van je verwachten is een viertal avonden vrijmaken voor vergaderingen en het weekend van 23 maart 2013 natuurlijk.” zegt Robin Jacobs.

Geïnteresseerden mogen Robin of Jimmy bellen of een e-mail sturen.

Meer info:

Robin Jacobs, 0478 61 09 96, quiz@quiztegenkanker.be of www.quiztegenkanker.be

Jimmy Arnouts, 0498 85 28 66

Foto: v.l.n.r. Jimmy Arnouts & Robin Jacobs van Quiz tegen kanker MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio