'Viviane Gazet' stopt er mee na 25 jaar

'Viviane Gazet' stopt er mee na 25 jaar

'Viviane Gazet' stopt er mee na 25 jaar

Print
Heist-op-den-Berg - Zaterdag stopt Viviane De Wijn (56) van krantenwinkel 't Stationneke er definitief mee. De Heistse stationsbuurt verliest zo een dame met pit, die veel meer deed dan enkel gazetten verkopen.
Al een kwarteeuw zwaait Viviane Gazet de plak in 't Stationneke. Maar de eigenaars hadden andere plannen met het gebouw en hebben het verkocht. "De nieuwe eigenaars hebben me nog een voorstel gedaan om te blijven onder andere voorwaarden, maar dat hoefde niet voor mij. Eigenlijk was het geen slecht moment. Ik ben 56 jaar", aldus de vriendelijke dame.

Eigenlijk was haar dagbladhandel veel meer dan de naam doet vermoeden. "Soms leek het hier wel een echt buurthuis. Altijd zitten er wel een aantal mensen in mijn VIP-room te kletsen. Dat is een achterkamertje met zicht op de winkel. Veel mensen uit de buurt doen hier hun babbeltjes. Er wordt veel gelachen en gezwanst, maar soms wordt er ook heel serieus gepraat. Veel mensen hebben hier hun hart uitgestort. Je hebt geen idee wat er allemaal gebeurt. Bij mij waren die geheimen allemaal veilig."

Zaterdag heeft Viviane niets speciaals gepland. "Al vermoed ik wel dat het hier met een wild feestje zal eindigen."

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio