Burgemeester bezingt liefde voor Waasmunster

Burgemeester Rik Daelman (Open Vld) heeft zijn liefde voor Waasmunster bezongen in het betere schlagerlied. 'Waasmunster mijn dorp' werd woensdag al meer dan 1100 keer bekeken op Youtube.

jrosquin

"Nee, zangervaring heb ik niet, maar ik mag toch zeggen dat het eindresultaat niet al te mager is", grapt Daelman. "Ik dacht, laat ik het eens even anders aanpakken dan de hoofdmoot van de burgemeesters. Meestal wordt er een boek geschreven over de stad of gemeente, ik goot mijn verhaal in muziekvorm. Hoewel er geen echte politieke boodschappen naar voren worden geschoven. Het gaat meer over de schoonheid, natuur en rust van Waasmunster."

Daelman werkte samen met componist Fonny De Wulf, 18de op de lijst van Open Vld. "Hij heeft hier bijzonder veel ervaring mee en leek me dan ook de geschikte man om me indien nodig aan te manen hier op tijd mee te stoppen", lacht Daelman.

Vijf pogingen

Dewulf schreef de muziek en na een intensieve inoefenperiode blikten de twee het lied na een vijf pogingen in. "Ik heb wel voeling met muziek, het is niet dat ik een totale leek ben op dat vlak. In mijn jonge jaren heb ik lange tijd piano gespeeld, als autodidact. Maar als knaap gezongen in een koor of iets dergelijk, dat heb ik nooit gedaan."

Daelman bevestigt dat de noodzaak om sociale media aan te wenden tijdens de verkiezingsperiode steeds groter wordt. "Hoewel ik zelf niet op facebook zit, besef ik dat zo'n medium kan helpen om dichter bij je publiek te brengen. Langs de andere kant vind ik persoonlijk contact nog altijd het meest essentiële."

Open Vld Waasmunster is alleszins niet aan zijn proefstuk toe wat betreft muzikale uitspattingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 maakte de voltallige ploeg een lied rond de partijleuze 'Sterke schouders onder de toekomst'. "Uiteindelijk is ons lied nog op de nationale Open Vld-campagne beland. Er moet dus toch talent in ons midden zitten", zegt Daelman met de nodige zelfrelativering.

Sophie Pycke

Foto: Geert De Rycke

Bekijk het campagnefilmpje:

MEER OVER Waasmunster

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio