Seizoen wellicht voorbij voor Niko Eeckhout

Seizoen wellicht voorbij voor Niko Eeckhout

Seizoen wellicht voorbij voor Niko Eeckhout

Print
Ex-Belgisch kampioen Niko Eeckhout (An Post-Sean Kelly) moet ook voor de Tour de l'Eurométropole (BEL/2.1), de vroegere Franco-Belge, verstek geven. Dat meldde de ploegleiding woensdag.

De kans dat Eeckhout dit seizoen nog aan koersen toekomt, wordt alsmaar kleiner. "Niko Eeckhout sukkelt nog steeds met eenrugblessure die hij opliep tijdens een val in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op 14 september', stelt sportdirecteur Kurt Bogaerts. 'Vandaar dat hij niet zal deelnemen aan de Tour de l'Eurométropole en ik stel me de vraag of Eeckhout dit seizoen nog aan fietsen zal toekomen. Normaal gezien staat de Memorial Frank Vandenbroucke (Doornik-Binche-Doornik) op zijn programma, naast de 'Sluitingsprijs' in Putte-Kapellen. Indien de rugpijn blijft aanhouden, trekt Eeckhout nu al beter een streep onder zijn seizoen", besloot Bogaerts.

Met het seizoenseinde in zicht blikt de sportdirecteur ook al even vooruit naar komend jaar. "Voor volgend jaar is ons budget rond. De hoofdsponsors blijven maar we gaan wel afslanken. Zo zal er maar plaats meer zijn voor zo'n 15 renners, terwijl er nu nog 18 onder contract liggen. Daarvan zullen er maximaal zes tot zeven de Belgische nationaliteit dragen. De anderen komen uit Nieuw-Zeeland, Engeland en natuurlijk Ierland."

Belga
foto: Wim Hendrix
Meer sportnieuws