1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

N-VA heeft 25-koppige lijst klaar

Nu de kandidatenlijsten voor de verkiezingen definitief ingediend moesten worden, bevestigt N-VA Sint-Gillis-Waas dat het op 14 oktober met een voltallige 25-koppige lijst naar de kiezers trekt.

redactie

Bij een eerste voorstelling van de lijst maakte lijsttrekker Eric Maes duidelijk dat de ambities van zijn partij groot zijn. "N-VA Sint-Gillis-Waas wil een einde maken aan de decennialange hegemonie van CD&V. Onze partij is bereid om daarbij bestuursverantwoordelijkheid op te nemen", maakte Maes bekend. Hij is uittredend gemeenteraadslid, net als Nicole Geleyn op plaats 14. Zij komt wel van Open Vld. De N-VA-lijst wordt geduwd door Denis D'hanis. Hij is werkzaam als raadgever van Vlaams minister Geert Bourgeois.

De lijst voldoet uiteraard aan het opgelegde evenwicht tussen mannen en vrouwen. De partij zorgde ook voor een intern evenwicht met betrekking tot de vier deelgemeenten. Negen kandidaten komen uit de centrumgemeente en twee uit het gehucht 't Kalf. De Klinge telt zeven kandidaten op de N-VA-lijst.

Sint-Pauwels wordt vertegenwoordigd door vijf kandidaten en Meerdonk door twee.

YV

MEER OVER N-VA

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio