Het ziet er steeds benarder uit voor Mitt Romney

Het ziet er steeds benarder uit voor Mitt Romney

Het ziet er steeds benarder uit voor Mitt Romney

Print
Slechts zes weken voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten blijkt uit opiniepielingen dat de slaagkansen van de Republikeinse uitdager Mitt Romney slinken.

Barack Obama bouwt in de zogenaamde 'swingstates' een steeds grotere voorsprong op: in Ohio ligt de huidige president voor met 53 procent tegenover 43 procent voor Romney; in Florida leidt hij met 53 procent tegenover 44 procent voor zijn tegenstander. Tot dat resultaat kwam de Quinnipiac University in opdracht van The New York Times. Als Romney in beiden staten verliest, maakt hij volgens experten geen kans meer om in het Witte Huis te geraken.

Ohio

Voor de staat Florida zijn er 29 kiesmannen, voor Ohio 18. Om de presidentsverkiezingen te winnen, is minstens de steun van 270 kiesmannen nodig. In de recente geschiedenis van de Verenigde Staten is er nog geen enkele kandidaat in geslaagd de presidentsverkiezingen te winnen zonder in Ohio te winnen.

Volgens het onderzoek van de Amerikaanse universiteit ligt Obama ook in de 'swingstates' Pennsylvania, Wisconsin, Colorado en Virginia op kop.

In totaal zou hij op dit ogenblik op minstens 271 kiesmannen kunnen rekenen en dus aan een meerderheid raken, zo berekende The Huffington Post. Romney heeft momenteel de steun van 191 kiesmannen.

TV-debatten

Tot de verkiezingen op 6 november kan er evenwel nog veel veranderen. In tussentijd worden nog drie televisiedebatten georganiseerd; het eerste vindt op 3 oktober plaats.

.

Nu in het nieuws