Madonna noemt Obama "zwarte moslim in het Witte Huis" (video)

Vreemde uitspraak van Madonna tijdens een van haar concerten maadag. De 'Queen of Pop' probeerde haar fans in Washington ervan te overtuigen om voor Barack Obama te stemmen bij de komende presidentsverkiezingen, maar deed dat op een manier die eerder de Republikeinen in de kaart speelt.

fvranckx

"Het is fantastisch en ongelofelijk dat we vandaag een Afro-Amerikaan in het Witte Huis hebben", klonk Madonna positief over Obama.

Maar dan volgde een blunder van formaat: "We hebben een zwarte moslim in het Witte Huis, ..., dit betekent dat er hoop is voor dit land, en Obama vecht voor homorechten, dus steun deze man".

Brief

Achteraf probeerde Madonna in een brief uit te leggen dat ze wel weet dat de Amerikaanse president geen moslim is, "hoewel er genoeg mensen in dit land zijn die dat wél denken", aldus de pospter.

"En trouwens, wat dan nog? Het punt dat ik maakte is dat een goede man een goede man is, tot wie hij ook zijn gebeden richt. Het kan mij niet schelen welke religie Obama aanhangt en dat zou andere mensen in Amerika ook niet moeten uitmaken."

Bekijk via YouTube de speech van Madonna tijdens het optreden (na twee minuten):

Archieffoto Reuters

MEER OVER Barack Obama