Carl Hoefkens blijft dan toch kapitein

Carl Hoefkens blijft dan toch aanvoerder van competitieleider Club Brugge. Dat heeft Blauw-Zwart woensdag op zijn website laten weten.

Hoefkens had maandag in een emotionele videoboodschap afstand gedaan van zijn kapiteinsband. De rechtsback deed dit naar aanleiding van het gerommel tussen spelers en supporters van zondag na de stadsderby tegen Cercle. Hoefkens en co beslisten toen na het laatste fluitsignaal om de fans niet te gaan groeten, wat hen niet in dank werd afgenomen door de blauw-zwarte fans. Daarop besliste Hoefkens om zijn kapiteinsband in te leveren.

Groepsgesprek

Dinsdag hielden de spelers een groepsgesprek, waaruit bleek dat er uiteindelijk maar één iemand geschikt was voor de functie van kapitein: Hoefkens zelf.

"Op unaniem verzoek van de spelersgroep, die wil benadrukken allen samen verantwoordelijk te zijn voor het incident van zondag na de wedstrijd, heeft Carl met volle overtuiging beslist om de rol van aanvoerder van Club terug op te nemen", klinkt het op de clubwebsite.

"De spelersgroep is klaar om opnieuw als één team en gesteund door de fans voluit te gaan voor de sportieve uitdagingen. Club is blij met deze beslissing de polemiek van de voorbije dagen te kunnen afsluiten", stelt Blauw-Zwart, dat woensdag in de zestiende finales van de Beker van België derdeklasser Zaventem ontvangt.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws