Na 28 jaar nieuwe voorzitter voor heemkring Hoghescote

Na 28 jaar nieuwe voorzitter voor heemkring Hoghescote

Na 28 jaar nieuwe voorzitter voor heemkring Hoghescote

Print
Kapellen -

Vanaf 1 oktober 2012 draagt Roger Balbaert na 28 jaar de voorzittersfakkel van Heemkring Hoghescote vzw officieel over aan André De Vleeschouwer.

 

Gedurende vele jaren is Roger de spilfiguur geweest van de heemkring. Reeds in 1980 werd hij lid van de afdeling heemkunde van de toenmalige Culturele Kring van Kapellen.

Sinds 1984 bouwde hij deze als voorzitter stelselmatig uit tot een gezonde, zelfstandige vereniging met bijna 500 leden.

 

De rol van Heemkring Hoghescote is vooral het verzamelen, bewaren en ontsluiten van waardevolle informatie. Een heemkring wil dit materiaal optimaal beschikbaar stellen aan de leden voor hun studie over de geschiedenis van de plaats, de families, verenigingen, de gebruiken van de streek. De archieven van Heemkring Hoghescote zijn sinds het voorjaar gevestigd in het Kapelse Erfgoedcentrum, de gerestaureerde Hoeve Van Paesschen.

   

André De Vleeschouwer: “Als nieuwe voorzitter, wil ik Roger Balbaert allereerst bedanken en feliciteren, mede in naam van alle leden en bestuursleden. De waarde van zijn bijdrage kan moeilijk worden overschat. Dankzij hem kunnen wij nu de vruchten plukken van meer dan 28 jaren inspanning. Proficiat, Roger, en nogmaals bedankt.”

 

www.heemkring-hoghescote.be of heemkringhoghescote@gmail.com.

  Ellen De Proost
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio