Burgemeesters hangen in Ziac

Op 14 oktober trekken we naar de stembus. Hebt u zich al eens afgevraagd hoeveel burgemeesters Zele al gehad heeft? In ZIAC vindt u het antwoord.

p>

Wist u dat Zele al een burgemeester had in 1796? Frank Coene en Freddy De Krijger pakken uit met leuke weetjes over Zeelse burgervaders in een overzichtstentoonstelling. Het duo is niet aan hun proefstuk toe. Eerder exposeerde het duo al met Zeelse straatnamen, honderdjarigen en Aloïs De Backer, de eerste Zeelse fotograaf. "We zoeken altijd naar een evenwicht tussen kijken en lezen", zegt exposant Frank Coene. "In Zeels Advies en Informatiecentrum Ziac krijgt een totaal ander publiek de mogelijkheid om een beetje Zeelse geschiedenis op te snuiven. Het verheugt ons dat door deze eenvoudige, reizende expo heel wat sociale contacten worden gelegd."

De tentoonstelling toont oude foto's, brengt weetjes over de coalities en opposities. De zetelverdelingen worden grafieken weergeven. Van elke burgemeester werd de historiek grondig uitgekiend.

Het overzicht van de burgemeesters en hun gemeenteraden van 1796 tot nu kunt u nog tot eind oktober gratis gaan bekijken in het ZIAC, Zwaanstraat 7. Het is elke werkdag open van 9.30u tot 12u en van 13u tot 17u. Daarna verhuist de expo achtereenvolgens naar de Openbare Bibliotheek en OCMW De Bron.

JoP

Foto: Geert De Rycke

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio