Inbrekers slaan toe op acht plaatsen

Inbrekers slaan toe op acht plaatsen

Inbrekers slaan toe op acht plaatsen

Print
Mechelen - Inbrekers hebben in Mechelen op acht plaatsen toegeslagen. In vijf gevallen geraakten ze de woning evenwel niet binnen. Dat meldt de lokale politie woensdag.
Op de Stuivenbergbaan in Mechelen-Zuid werden twee woningen geviseerd. Telkens werd een gaatje in het raam geboord, maar slechts in een woning hadden de dieven succes. Bij de bewoners werd onder andere een laptop, een gsm en een portefeuille gestolen. Nog in Mechelen-Zuid waren bewoners van een huis in Geerdegem-Schonenberg slachtoffer van een inbraak. Daar verdween onder meer een portefeuille.

In een zandweg in de buurt, aan de Uilmolenweg, trof een politiepatrouille een VW Caravelle met buitenlandse nummerplaten aan. "In het voertuig lagen drie mannen uit Litouwen te slapen. Na de inbraken werden de betrokkenen grondig gecontroleerd. Een van hen maakte zich daarbij plichtig aan weerspannigheid", zegt commissaris Jean Schoubben. Een van de mannen bleek ook nationaal geseind te staan.

Voorts was er nog een inbraak in de Koning Albertstraat in Walem, waar een Playstation 3 werd buitgemaakt. In woningen in de Landbouw- en de Pijnboomstraat, en aan de Battelse Bergen werd schade aangericht, maar bleef het bij pogingen. De daders geraakten niet binnen. Ook in een winkel op de IJzerenleen slaagde een inbreker niet in zijn opzet.

SVH

Foto Photo News

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio