Ankerstraat lijdt onder leegstand van veel handelspanden

Ankerstraat lijdt onder leegstand van veel handelspanden

Ankerstraat lijdt onder leegstand van veel handelspanden

Print
Sint-Niklaas - Hoewel het centrummanagement de toekomst van de Ankerstraat positief inschat, voelen de winkeliers zich al jaren benadeeld. Zij menen dat de stad hun straat stiefmoederlijk behandelt.

Vijf jaar geleden beloofde de toenmalige centrummanager voor de Ankerstraat te laten heropleven en om te vormen tot een evenbeeld van de trendy Kammenstraat in Antwerpen. Tot nu toe lijkt dat op zijn minst verre toekomstmuziek.

"Dat was eerder een voorstel dan een concreet actieplan", zegt Diana Coppens, de huidige centrummanager. "Ik zie wel een verbetering. De straat telt een vijftigtal panden en maximaal 10% daarvan staat leeg. Wel is het zo dat veel leegstaande winkelpanden zijn omgevormd tot woongelegenheden. Er waren beter nieuwe winkels gekomen, maar ook deze evolutie valt toe te juichen. Zo verkrijgt de straat een meer gediversifieerd publiek en wordt het stadsweefsel hersteld." Katrien Stevens van hoedenwinkel Lison meent dat een voor een ook nieuwe zaken ten onder gaan. "Wij hebben het geluk een gespecialiseerd product aan te bieden. Zo kunnen we rekenen op een vast cliënteel. Wat niet wil zeggen dat de zaak nog zo floreert als tien jaar geleden", geeft Stevens toe. Ook Laurence De Ruyte van kappers De Ruyte heeft kopzorgen. "Samenhorigheid onder de winkeliers om de toestand te veranderen is er, maar we staan machteloos tegenover de vele werken en de verkeerschaos. Het centrum is moeilijk te bereiken. Of de heraanleg van de Stationsstraat iets gaat veranderen, is afwachten. Wij vinden dat deze straat ook eens mag aangepakt worden. Wij voelen ons gediscrimineerd."

Sophie Pycke

Foto: Katrien Stevens van hoedenwinkel Lison (links) en Laurence De Ruyte van kappers De Ruyte in de Ankerstraat.

Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio